Ο λόγος που αξίζει να δεις κάθε Δευτέρα βράδυ το Κανάλι της Βουλής – Newsbeast


Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σφράγισαν τον νέο ελληνικό κινηματογράφο και τους χρωστάμε την εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφίας μας;

Σε αυτό απαντάει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Κινηματογραφικοί Δημιουργοί», μια σειρά πορτρέτων από έλληνες σκηνοθέτες που έχει ξεκινήσει στο Κανάλι της Βουλής.

Οι δημιουργοί του ελληνικού σινεμά, καλλιτέχνες τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, φωτίζονται από το νέο πρόγραμμα της τηλεόρασης της Βουλής, μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων που μοιάζουν περισσότερο με εξομολογήσεις καρδιάς.

Ονόματα όπως των Κώστα Φέρρη, Ροβήρου Μανθούλη, Γιώργου Ζερβουλάκου, Δημήτρη Μακρή, Τάσου Ψαρρά, Δημήτρη Κολλάτου και άλλων σφράγισαν ανεξίτηλα το ελληνικό σινεμά.

Ήταν το είδος του αφιερώματος που έλειπε από τη χώρα μας, καθώς το υλικό για τους σκηνοθέτες είναι ελάχιστο. Για να μην πούμε ανύπαρκτο.

Το πορτρέτο κάθε σκηνοθέτη είναι μια σύνθεση από βιογραφικά στοιχεία και αποσπάσματα του έργου του. Αφηγητής μάλιστα είναι ο ίδιος ο βιογραφούμενος, ο οποίος μας ταξιδεύει στη ζωή και το έργο του, αλλά και στην εποχή που έδρασε.

Το ραντεβού ανανεώνεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 στη Βουλή Τηλεόραση…

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *