Η Nissan τιμά τον θρύλο των αγώνων John Morton – Newsbeast


Τα συλλεκτικά ρολόγια της Nissan και της REC κατασκευάστηκαν από το σπόιλερ του ιστορικού Νο46 Datsun BRE 510 του 1971, σε αναγνώριση της θρυλικής συμβολής του John Morton στους αγώνες ταχύτητας.

Για να τιμήσει μια φιλία 50 χρόνων, η ιαπωνική μάρκα συνεργάστηκε με τα ρολόγια REC της Δανίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό ρολόι για τον γνωστό οδηγό αγώνων John Morton.

Η επιδέξια οδήγηση του Morton στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ανέβασε το εμπορικό σήμα της Datsun στο ψηλότερο σκαλί των αγώνων και έχτισε μια σχέση λατρείας με τους απανταχού θαυμαστές της μάρκας.

Ο Morton πίσω από το τιμόνι του  Νο46 Datsun 510 που εξελίχθηκε από τον Peter Brock και την Brock Racing Enterprises (BRE), κατάφερε να κερδίσει διαδοχικά στα πρωταθλήματα SCCA Trans Am 2,5 λίτρων, το 1971 και το 1972. Ο αγώνας του 1971 τάραξε τόσο πολύ τα νερά των αγώνων, ώστε το αυτοκίνητο να αποκτήσει τη φήμη του «φονέα των γιγάντων».

Το ρολόι χειρός JM 46 Heritage διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά από το BRE Νο46 Datsun 510, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του 46 στην πλάκα του, τα ίδια χρώματα και την υπογραφή του Morton. Κάποιες λεπτομέρειες, όπως οι κίτρινου χρώματος ενθέσεις, αποδίδουν φόρο τιμής στην ιστορία.

Θέλοντας εκείνη την εποχή να ξεχωρίσει το αυτοκίνητό του στην πίστα και στις φωτογραφίες, ο Peter Brock, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας, «υπογράμμισε» διάφορα σημεία του αυτοκινήτου με ένα εντυπωσιακό κίτρινο Sperex VHT, συμπεριλαμβανομένης της κίτρινης εξάτμισης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα, το μερικώς κατεστραμμένο σπόιλερ του ιστορικού αυτοκινήτου,  ήταν κρεμασμένο στον τοίχο ενός  γραφείου στην έδρα της Nissan,  θυμίζοντας το θρυλικό Datsun BRE 510, που καθιέρωσε το εμπορικό σήμα ως μεγάλο παίκτη στους αγώνες αυτοκινήτου.

Η Nissan τιμά τον θρύλο των αγώνων John Morton – Newsbeast

Τώρα, αυτό το σπόιλερ χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει την πλάκα του ρολογιού στα χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του μαύρου.

«Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο ευτυχισμένος είμαι που βλέπω αυτό το ρολόι, με το όνομά μου πάνω του. Είναι τεράστια τιμή για μένα», δήλωσε ο Morton.

Νίκος Τσάδαρης

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *