Οι…πυροβολητές

Advertisement


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΟΥΤΕ αυτό μπορούμε να το χωνέψουμε. Το πυρ ομαδόν κατά των σημερινών, και ο λόγος μας δεν είναι κομματικός. Ψάχνουμε για ενόχους της στιγμής ενώ το έγκλημα ήταν διαρκείας. Και είναι «το πιο εύκολο κυνήγι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου».

ΜΠΗΚΑΝ μπροστά για να μας σώσουν εκείνοι που ευθύνονται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά. Η ευθύνη διαχέεται. Και δεν είναι έντιμο να τους ρίχνεις τα βόλια επειδή βρέθηκαν μπροστά σου και οι συνένοχοι παραμένουν κρυμμένοι, μακρινοί. Κόμματα που δώσαν’ την σπρωξιά τους στον γκρεμό χωρίς να κυβερνούν. Συνδικαλιστές λυσσασμένοι για αυξήσεις που «δεν είδαν και δεν άκουσαν» για φακελάκι και προμήθεια. Δεν μπούκωσε τη μύτη τους η μπόχα της διαφθοράς, δεν διέκριναν τους γλεντζέδες του πάρτι και ολετήρες της οικονομίας. Και οι «ιδεολόγοι» που άρμεξαν ό,τι παλιό μπορούσαν και, μαθημένοι να τρώνε, πέρασαν απέναντι προσδοκώντας νέο φαγοπότι; Οι κάποιοι οπορτουνιστές κοινοβουλευτικοί που αλλαξοπίστησαν κρατώντας τη χρυσοφόρο έδρα;

ΠΥΡ ομαδόν, λοιπόν, σ’ αυτούς που βλέπουμε. Παπαδάκηδες που (προσ)καλούν για να φλυαρούν οι ίδιοι, διακόπτοντας. Αυτιάδες αφηνιασμένοι (με την κα Μάγδα σε πόζες και το μάτι στο μόνιτορ). Δεν έχει λόγους να μην συντάσσεται με τους πυροβολητές η κα Τσαπανίδου με το κομπόδεμα απ’ τον καιρό της ΝΕΤ που σκόρπαγε τα λεφτά μας σε Λυριτζήδες. Καλά κάνουν(;) μιας και τα νούμερα της τηλεθέασης διαμορφώνονται απ’ τους δυσαρεστημένους, ωστόσο, καλύτερο θα’ ταν να μας θυμίζουν πρόσωπα, σινάφια και πρακτικές που μας φέραν’ στη σημερινή κατάντια κι ας έπεφταν τα νούμερα.

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ένα-ένα τα λαβράκια απ’ την απόχη, η μπόχα φράζει μύτες κι αυτοί «δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν». Τότε…ήξεραν. Τ’ άρπαζαν οι ίδιοι, τ’ άρπαζε ο διπλανός κι όλοι τους, σήμερα, σιωπούν, απέχουν και περιμένουν. Καθένας με τις προσδοκίες του. Και, βέβαια, μας τρομάζει η επιμονή τους για μιαν απ’ τα ίδια. Τόσος…ενθουσιασμός για επιστροφή στα προ μνημονίων και τρόικας δεδομένα; Για γεμάτα ταμεία με δανεικά (κι όποιος προλάβει να τ’ αδειάσει);

ΦΤΑΙΝΕ, λοιπόν, οι σημερινοί που «αίρουν τις αμαρτίες» μιας διεφθαρμένης Ελλάδας, άρα οι υπόλοιποι, με τα λευκά φτερά, δικαιούνται να…πυροβολούν.

σxόλια αναγνωστών

Σχόλια

Advertisement

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δεκέμβρης ‘44
  • Ποια…ελληνικά;
  • Αυτός είναι ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός στην αιματηρή συμπλοκή με κακοποιούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα
  • Έγινε καφετζής ο καταδικασμένος για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Αλέξη Γρηγορόπουλου! Τι εξομολογείται ο Βασίλης Σαραλιώτης;;;
  • Οι…πυροβολητές
  • «Πόλεμος ένδοξος…»