Η Μακρινίτσα γιορτάΖΕΙ…και υποδέχεται τους επισκέπτές της

Advertisement


Αυξημένη πληρότητα παρατηρείται στη Μακρινίτσα, τον πλέον δημοφιλή παραδοσιακό χειμερινό προορισμό του Δήμου Βόλου, για τις ημέρες των εορτών. Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Μακρινίτσας έχει φροντίσει για την καλύτερη δυνατή διαμονή των επισκεπτών, αντιμετωπίζοντας μικρά καθημερινά προβλήματα και εξασφαλίζοντας γιορτινή ατμόσφαιρα με τον κατάλληλο διάκοσμο και με διάφορες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν καθ’όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έως και τα Φώτα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει των γιορτών, τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες καινούρια ξύλινα παγκάκια και καναπεδάκια στις πλατείες του οικισμού, ανανεώθηκαν οι κάδοι και τα καλαθάκια απορριμμάτων, φωτίστηκαν με εορταστικό διάκοσμο ο πεζόδρομος, η κεντρική πλατεία και σημεία αναφοράς σε όλο τον οικισμό. Εξασφαλίστηκε η λειτουργία του Γραφείου Τουριστικών Πληροφοριών και δίνεται η δυνατότητα αυτόματης οπτικοακουστικής ξενάγησης σε δυο γλώσσες σε όλο το ιστορικό κέντρο του οικισμού.

 Επίσης, για την ασφαλή κίνηση των επισκεπτών στον λιθόστρωτο πεζόδρομο που οδηγεί από την Μπράνη, το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, προς την Κεντρική Πλατεία του χωριού, τέθηκε σε λειτουργία χειροκίνητο εμπόδιο – μπάρα και τηρείται ωράριο για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων-αποσκευών, τη τροφοδοσία των καταστημάτων κλπ. ως εξής: Τις εργάσιμες ημέρες 07.00 -18.00, το Σάββατο 07.00-12.00, ενώ τις ημέρες των επίσημων αργιών και εορτών ο δρόμος θα είναι κλειστός για όλα τα οχήματα.

 Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου που στεγάζεται στο Αρχοντικό Τοπάλη, θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και θα φιλοξενεί Έκθεση με τίτλο «Χριστούγεννα … με χρώματα» μαθητών και μαθητριών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου. Επίσης, θα εκπονείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με τίτλο Μέρες γιορτινές στη Μακρινίτσα στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς, με τον εκπαιδευτικό Γεράσιμο Τσιμπλούλη. Το ωράριο του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου διαμορφώνεται ως εξής:

24 & 31 /12 = 11.00 – 14.30.

27, 30/12 & 3/1 = 09.-14.30.

29/12 & 4,5,6 / 1 = 11.00 – 14.30.

25,26 /12 / 2013 ΚΑΙ 1/1/2014 = ΚΛΕΙΣΤΑ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ώρα 12.30 θα πραγματοποιηθεί παιδική γιορτή στην κεντρική πλατεία με ζωγραφιές, κατασκευές paintingface, ενώ τις ημέρες 25, 26, 29 και 31 Δεκεμβρίου, όπως επίσης την 1η και 2 Ιανουαρίου 2014 θα προσφέρεται ζεστό κρασί στην Μπράνη, ως καλωσόρισμα από τους επαγγελματίες του χωριού.

Τη Δευτέρα 30.12 και ώρα 18.30 στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Άγιος Βασίλης έρχεται, να τα πούμε;», με μελωδίες και τραγούδια από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και ζεστά παραδοσιακά ροφήματα και εδέσματα.

σxόλια αναγνωστών

Σχόλια

Advertisement

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Η Κολυμβητική Ομοσπονδία τιμά τον Π.Σκοτινιώτη
  • Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του δημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές
  • Έργα ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Βόλου ύψους 950.000 €
  • Π.Σκοτινιώτης: Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί της ΕΜΔΥΔΑΣ για τον τεχνικό ασφαλείας στο Δήμο Βόλου
  • Παρέμβαση Δήμου Βόλου – εθελοντών στα Πλατανίδια
  • Ποια σημεία προτείνει ο Δήμος Βόλου να καλυφθούν με δωρεάν ασύρματο internet