«Έξυπνος» στηθόδεσμος ανιχνεύει το στρες

Advertisement


Τώρα οι γυναίκες εκτός από έξυπνο κινητό θα μπορούν να έχουν και να φοράνε και… «έξυπνο» σουτιέν, το οποίο θα ανιχνεύει τα επίπεδα του στρες.

Ο στηθόδεσμος περιέχει ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που καταγράφουν συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς και την ηλεκτρική δραστηριότητα του δέρματος, παρέχοντας έτσι βιολογικές ενδείξεις για την ψυχική διάθεση.

Τα στοιχεία αυτά στέλνονται στο smartphοne της γυναίκας, με στόχο, μεταξύ άλλων, να την προειδοποιήσουν ότι λόγω του στρες μπορεί να…το ρίξει στο φαγητό και να παχύνει.

Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας, με επικεφαλής την ‘Αστα Ροουζγουέι, σύμφωνα με το BBC, ενσωμάτωσαν στο σουτιέν ένα μικροσκοπικό ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα μετρητή της ηλεκτρικής αγωγιμότητας της επιδερμίδας, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο.

Ανάλογες απόπειρες να γίνει κάτι παρεμφερές στα ανδρικά εσώρουχα, έχουν ως τώρα μικρότερη επιτυχία, κυρίως επειδή οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες αναγκαστικά τοποθετούνται πιο μακριά από την καρδιά σε σχέση με τις γυναίκες.

Η τεχνολογία ενσωμάτωσης αισθητήρων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στα ρούχα κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς, με στόχο κυρίως την καταγραφή της υγείας.

Τον περασμένο μήνα, παρουσιάστηκε ένας στηθόδεσμος που μπορεί να συνδέεται στο Twitter και στέλνει tweets στις γυναίκες-κατόχους να ψηλαφίζουν μόνες τους μαστούς τους. Πέρυσ, μια αμερικανική εταιρία παρουσίασε μια συσκευή που μετρά τη θερμότητα του στήθους για να ανιχνεύσει τυχόν ενδείξεις καρκίνου.

 

σxόλια αναγνωστών

Σχόλια

Advertisement

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Χταπόδι με κεφάλι ανθρώπου
  • Όταν ένας μπαμπάς καταγράφει τι του έμαθε η πατρότητα
  • «Έξυπνος» στηθόδεσμος ανιχνεύει το στρες
  • Οι γυναίκες βλέπουν το ανδρικό στήθος όπως οι άνδρες το γυναικείο
  • Πατέντα για κόψιμο ξύλων
  • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Έβγαλαν παπούτσια-κάλτσες