Δείτε την ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ταινία της Αλίκης ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ που δεν έχει παιχτεί ΠΟΤΕ στην τηλεόραση…

Advertisement


Η ταινία αποτελεί ένα σπάνιο συλλεκτικό ντοκουμέντο που ήταν χαμένο επί 50 περίπου χρόνια. Ο λόγος για το «Aliki my love», μια ταινία που αποτέλεσε την προσπάθεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη για μια διεθνή καταξίωση και καριέρα.

Η ταινία γυρίστηκε στην Ίο το 1962 και ήταν συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμς με μια βρετανική εταιρία παραγωγής. Σκηνοθέτης της ήταν ο Ρούντολφ Μάτε, που την δεκαετία του ’40 ήταν από τους εκπροσώπους του φιλμ νουάρ (κυρίως ως κινηματογραφιστής). Στο εξωτερικό, την διανομή, ανέλαβε η LIONEX films, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία της ταινίας περιγράφει το πως ένας πλειμποϋ Αμερικάνος (Τζες Κονραντ) κερδίζει μια μεγάλη κληρονομιά στην άλλη άκρη του κόσμου, σε ένα νησάκι ελληνικό, την Ευτυχία.

Ο Φιλοποίμην Φίνος επένδυσε πολλά σε αυτή την ταινία, όπως και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μια λαμπρή πρεμιέρα στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Κάτι που δίνει το μέγεθος της επένδυσης και την προβολή που υπήρξε για το γεγονός. Ο Μάνος Χατζιδάκις, κλήθηκε να συνθέσει την μουσική και τα τραγούδια της ταινίας. Κάποια από τα μουσικά θέματα υπήρξαν δάνεια από την Μανταλένα (1960), όμως το σύνολο της μουσικής ήταν πρωτότυπο και το σάουντρακ ήταν για αρκετά χρόνια δυσεύρετο. Η ταινία θεωρείται απαγορευμένη για κάποιες τολμηρές πόζες της πρωταγωνίστριας.

σxόλια αναγνωστών

Σχόλια

Advertisement

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δείτε την ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ταινία της Αλίκης ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ που δεν έχει παιχτεί ΠΟΤΕ στην τηλεόραση…
  • Τέσσερις ώρες ακολασίας από τον Λαρς Φον Τριερ
  • ΔΕΙΤΕ πώς είναι σήμερα ΟΛΟΙ οι ηθοποιοί του Karate Kid, της ταινίας που σημάδεψε τα 80s!
  • Δείτε πως είναι σήμερα ο “Μπόμπιρας ξεπόρτισε”! Ποιο είναι το μεγάλο ΜΥΣΤΙΚΟ που κάνεις δεν ήξερε;;;
  • Πώς είναι σήμερα οι πιο… ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΔΥΜΕΣ που έγραψαν ιστορία;;;
  • Το αυθεντικό τρέιλερ του «Εξορκιστή» που δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες