3

Το 35ο River Party ξεκινά!


Read More


Ο «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ στο Βόλο με τους Γ. Αρμένη και Κ.Μαρκουλάκη


Read More


ΔΕΙΤΕ τους νικητές των βραβείων MAD!


Read More


Ο Ashton Kutcher στο ρόλο του Steve Jobs. Οι εντυπώσεις από το πρώτο trailer


Read More


«Ο Steve δεν ήταν ο Άγιος που νομίζουν όλοι»


Read More


Η κατάρα των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Superman!


Read More


Διάκριση για ελληνική ταινία στην Κίνα


Read More


Οι Scorpions επιστρέφουν στην Ελλάδα


Read More


Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Βόλο από τις 19 μέχρι τις 22 ΙουνίουΗ Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής χτυπάει στην καρδιά της Ελλάδας : το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός επιστρέφει στην πόλη του Βόλου!
Δωρεάν εκδηλώσεις για όλους από Τετάρτη 19 εως και Σάββατο 22 Ιουνίου σε κεντρικά σημεία της πόλης μετατρέπουν τους δημόσιους χώρους σε μια υπαίθρια μουσική σκηνή.

‘Η Γιορτή είσαι Εσύ!’
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το γεγονός της Γιορτής της Μουσικής υπόσχεται να μας μεταφέρει έξω στους δρόμους της πόλης, σε κεντρικούς πεζόδρομους και πλατείες, με ένα πρόγραμμα ανοικτών εκδηλώσεων που καλύπτουν όλα τα γούστα. Με κύρια έμπνευση τη Μουσική αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και εμπνευσμένα happenings με ποικίλες τέχνες, η ομάδα συντονισμού των τοπικών δράσεων Plenty Projects συνδέει ντόπιες ομάδες και καλλιτέχνες με Έλληνες επισκέπτες και ,φυσικά, το φιλόμουσο κοινό. Mην μείνετε μέσα, η Γιορτή είναι δωρεάν και θέλει τη συμμετοχή μας.
Ο θεσμός που κάθε χρόνο ξεσηκώνει την πόλη καλεί το κοινό να χαρεί τη μουσική και τους μουσικούς στα σημεία που θα εμφανιστούν.Πέρα από δωρεάν, οι εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα κοπιαστικής και αφιλοκερδούς ενεργοποίησης φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που καλύπτουν τα έξοδα εκτέλεσης.
Υποστηρίζοντας τη Γιορτή, με τη σειρά σας, δείχνετε οτι το δωρεάν έχει αξία. Προσκαλέστε τους φίλους σας από άλλες κοντινές πόλεις και προμηθευτείτε το σχετικό πρόγραμμα από το Infopoint στον κινηματογράφο Αχίλλειο. Ετοιμαστείτε: ο Βόλος κουρδίζει τα όργανα και φοράει τα καλά του περιμένοντας τη γιορτή να ξεκινήσει!
Στην περίοδο από την Ανοιξη μέχρι σήμερα ήδη πάνω από 70 σχήματα και καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα έστειλαν συμμετοχή για τη Γιορτή στο Βόλο. Μουσικοί από όλα τα είδη που επιθυμούν αφιλοκερδώς να εμφανιστούν στην πόλη και να συνδεθούν μετα μουσικής. Στο τελικό πρόγραμμα, πάνω από 14 εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία αναμένεται να μας φτιάξουν τη διάθεση και να μας φέρουν κοντά. Πέρα από μουσικά events υπάρχουν και παράλληλες δράσεις με συμμετοχή φορέων και ομάδων της περιοχής. Και αυτή τη χρονιά , το θερινό ηλιοστάσιο πλημμυρίζει με νότες!
Ανοικτή παραμένει η πρόσκληση της Γιορτής για άτομα που θέλουν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στη διοργάνωση από σήμερα μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων. Στείλτε ένα μήνυμα στο musicdayvolos@gmail.com και δηλώστε συμμετοχή για να δείτε πίσω από τα παρασκήνια τη διοργάνωση και να γίνετε μέλος της παρέας που στήνει τη Γιορτή της Μουσικής.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συνδιοργανώνεται από την ομάδα Plenty Projects και το Δημο Βόλου – Διεύθυνση Πολιτισμού (Δοεπαπ) με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τελεί υπο την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε Μαγνησίας και Β.Σποράδων).
To εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων πραγματοποιείται με ευγενική χορηγία από τηv Piaggio Μαραγκουδάκης στο Βόλο και τα Seven spots.

Η Ιστορία της Γιορτής της Μουσικής 21 Ιουνίου
Το 1982, την 21η Ιουνίου γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». Από την επόμενη χρονιά και μέχρι σήμερα, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει χιλιάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους, που με την υποστήριξη των τοπικών αρχών κατακλύζουν δημόσιους χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κλπ. σε χιλιάδες μικρές και μεγάλες συναυλίες. Εκδηλώσεις από κλασσική, τζαζ, ροκ, ηλεκτρονική μέχρι και παραδοσιακή μουσική προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών καλύπτεται από τους υποστηρικτές της Γιορτής.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έχει ως αποστολή την προώθηση της Μουσικής, δηλαδή την προώθηση της ζωντανής εκφρασης, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική διαδικασία για το ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα η διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους εξασφαλίζει ότι η πρόσβαση είναι πάντα ελεύθερη για όλες τις ηλικίες και κοινωνικές ομάδες, σαν ένα μοναδικό φαινόμενο ανταλλαγής απόψεων και καλλιτεχνικών τάσεων.
Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Γιορτής καθιερώνονται πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (29 πόλεις το 2012). Ο Βόλος, από το 2007, με σταθερή παρουσία και αυξανόμενη δυναμική κάθε χρόνο συμμετέχει, μάλιστα με τολμηρές προτάσεις και πληθωρικό καλλιτεχνικό σχεδιασμό που κατορθώνει να συγκεντρώσει χιλιάδες κοινό παρά τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του. Πάνω από 400 σχήματα και DJ’s υπολογίζεται να έχουν εμφανιστεί ήδη στο μεγαλύτερο ετήσιο δωρεάν πολιτιστικό γεγονός όλης της περιφέρειας.
Αν ρωτήσετε όποιον έχει βρεθεί στο Βόλο τις μέρες –και νύχτες- της Γιορτής μπορεί να σας το μεταφέρει άλλωστε.

Παρουσίαση επιλεγμένων Καλλιτεχνών – Πρόγραμμα 2013
Νightstalker
Oι Nightstalker δημιουργήθηκαν αρχές του 1989 (!), κάνοντας τις πρώτες εμφανίσεις τους λίγο καιρό αργότερα και μέχρι σήμερα κρατάνε αληθινό το σκληρό rock n roll χαρακτήρα που είχαν από τότε που ξεκίνησαν. Με κυκλοφορίες από LP και τραγούδια σε ανεξάρτητες δισκογραφικές συλλογές δεν έχουν σταματήσει να ταρακουνάνε με απολαυστικό τρόπο το κοινό στην Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φρέσκοι από την ευρωπαϊκή περιοδεία τους τον προηγούμενο μήνα, έρχονται το Σάββατο στο Πεδίο Άρεως για να κλείσουν τους λογαριασμούς που άνοιξαν με την εμφάνιση τους στο Βόλο αρχές της προηγούμενης σεζόν. Σας έχουμε προειδοποιήσει, η μπάντα σκοτώνει!
www.nightstalkerband.com

Σtella
Η Στέλλα Χρονοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, δίπλα στη θάλασσα και μπροστά από ένα βουνό. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών, συνεργάστηκε σε live και ηχογραφήσεις με συγκροτήματα όπως Expert Medicine και My Wet Calvin, ενώ το 2011 μαζί με τον Α. Ζαμπάρα σχημάτισε τους Fever Kids.
Ως Σtella, κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό EP το καλοκαίρι του 2012 με τίτλο “Keep Me Naked” από το οποίο προέκυψε πρόσφατα και το βίντεο για το “Detox” σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαβυλουσάκη. Aπό τις πιο ιδιαίτερες παρουσίες στη Γιορτή φέτος, μη χάσετε τη Σtella και το σχήμα της ζωντανά στο Πεδίον Άρεως την τελευταία μέρα.

Minor Project
«‘Ολα θα ήταν διαφορετικά χωρίς το φίλο Χρήστο Σωτηρόπουλο που “άθελά” του μας δημιούργησε. Χωρίς τον παραγωγό μας Διονύση Μπάστα και το NoiseBox για αυτό που ακούτε και για ένα σωρό ακόμα που δεν χωράνε να γραφτούν. Χωρίς τον Χρήστο Παπαμιχάλη ο οποίος πίστεψε σε μας όσο δεν έχουμε πιστέψει εμείς ακόμα.»
Οι Minor Project , με λογική και ευαισθησία έρχονται για πρώτη φορά στο Βόλο, να μας παρουσιάσουν τις μελωδικές γραμμές τους που ξεπερνούν την απλή ποπ. Μερικοί τους συγκρίνουν με τους Raining Pleasure και άλλοι με το Μανο Χατζιδάκι..!

UN
Οι U.N. είναι μια rock μπάντα με αγγλικό στίχο που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2009. Το όνομα της μπάντας αποτελείται από δύο μόνο αρχικά: το «U» και το «Ν» ορίζουν κάθε τίτλο των δίσκων της μπάντας, οι οποίοι με τη σειρά τους ορίζουν κάθε διαφορετική, χωροχρονικά, εποχή που η μπάντα διανύει. Mετά από μια ζεστή συναυλιακά χρονιά, οι Θεσσαλονικείς με Βολιώτη frontman επιστρέφουν για λίγο rock και ηλεκτρικό ήχο.

Band Fatale
Ήταν μια παρέα σε ένα λύκειο σε έναν προηγούμενο αιώνα που είχε σχηματίσει για λόγους καλλιτεχνικούς μα ίσως περισσότερο”ερωτοπαγιδευτικούς” τους Fac Andante, μία μπάντα που – όπως έλεγε και το όνομά της- ήθελε να τα κάνει όλα αργά,για να τα απολαμβάνει και να τα ευχαριστιέται. Πιστή λοιπόν σε αυτή τη θεωρία, δύο μέλη της παρέας ίδρυσαν τους Band Fatale, που για μερικά χρόνια περιόδευαν στα liveάδικα της Θεσ/νίκης, ώσπου πέρασε ο καιρός και το έφτασε στη σημερινή της μορφή: ένα μουσικό ύφος reggae, ska, funk με συνύπαρξη πάνω στη σκηνή μπαγλαμά, σαξοφώνου, φλάουτου, cajon και ηλεκτρικού ήχου, με ένα ενδιαφέρον ηχόχρωμα. Διασκευές που διασκεδάζουν την Πέμπτη στον πεζόδρομο της Τ.Οικονομάκη.

The Ghost Notes
Οι ‘ Ghost Notes’ δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα στο τέλος του 2012 και παίζουν Gypsy Jazz μουσική, δηλαδή παραδοσιακά swing κομμάτια του Django Reinhardt, αλλά και δικές τους συνθέσεις ή διασκευές rock/pop τραγουδιών. Το πρώτο τους album, ”Jazzy-Key”, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 ενώ ήδη το σχήμα έχει κάνει αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Μάιο του 2013 πραγματοποίησαν την πρώτη τους Ευρωπαϊκή Περιοδεία, κάνοντας συναυλίες σε Αθήνα, Φλωρεντία, Μπολόνια, Πράγα, Βερολίνο, Μάαστριχτ, Βρυξέλλες, και Λονδίνο!
Οι Ghost Notes είναι: Δημήτρης Πολίτης – Κιθάρα, Έλενα Μαλάμου – Κιθάρα, Φωνή
Δήμος Βουγιούκας – Ακορντεόν, Νίκος Βαϊου – Κοντραμπάσο

Mickey Pantelous
O Μickey Pantelous και η –ετοιμαστείτε- Dr Albert’s Flipout One Can Band έρχονται όλοι μαζί στη Γιορτή της Μουσικής. Και αυτή η άφιξη προμηνύεται πληθωρική, όσο και αν πρόκειται για μια μπάντα που αποτελείται από έναν άνθρωπο! Πολυοργανοπαίχτης με κιθάρα, ντραμς και φυσαρμόνικα ο οποίος ταυτόχρονα παίζει τα μπλουζ και τραγουδάει με άψογο στυλ- την Τετάρτη βράδυ στον ‘Ελέφαντα’ με τους συνήθεις υπόπτους ‘Big Nose Attack’ σε μια ταιριαστή συνεύρεση garage νοσταλγίας.

Μιχάλης Δέλτα
Ο Μιχάλης Δέλτα είναι ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, για πάνω από 20 χρόνια. Αποτελεί μέλος των θρυλικών Στέρεο Νόβα και βασικό πομπό μιας κοινότητας που στην Ελλάδα άρχισε να καθιερώνεται στα μέσα των 90’s και μετά, με δουλειές που έχουν αγαπηθεί και ακούγονται μέχρι σήμερα. Πλέον στο προφίλ Mikael Delta έχει επανεφεύρει μια νέα δυναμική, χορευτική εικόνα που ξεπερνά τα σύνορα της χώρα μας, με πολύ καλές παραγωγές αλλά και συνεργασίες (Glasgow Underground κλπ). Έρχεται να δονήσει την πλατεία στα Παλιά, αργά το Σάββατο βράδυ.

Παράλληλες Δράσεις
H Γιορτή της μουσικής, αν και έχει χαρακτήρα μουσικού φεστιβάλ, είναι ένα σύνολο από δράσεις και γεγονότα που οδηγούν το ένα στο άλλο και συμπληρώνουν την εμπειρία για το κοινό. Από Τετάρτη 19 μέχρι 22 Ιουνίου, καθημερινά το μεταφερομένο ποδήλατο stage ‘beer bike’ ενώνει τα σημεία εκδηλώσεων, ξεκινώντας στις 20:00 στην παραλία στο Ηρώων κάθε βράδυ (ειδικά το Σάββατο, με παρέλαση κρουστών 20:30 μμ προς τα Παλιά). Στο χώρο του Αχιλλείου επι της Ιάσονος λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Αντάμη με τίτλο ‘Ενα Τοιχαίο Περιστατικό’, που θα παρουσιάζει εικόνες από τοίχους πόλεων, μαζί με αρχειακό υλικό της Γιορτής. Επίσης έκθεση άλλά θέμα τη λαϊκή μουσική, επιμέλεια του Αστέρη Γκέκα θα έχει και το τσιπουράδικο ο Κύκλος, στην οδό Μικρασιατών (όπισθεν Τ.Επιμελητηρίου) με αφορμή τις εκδηλώσεις του την Τετάρτη και την Παρασκευή με ήχους ελληνικούς.
Ακόμα, με σύμπραξη του σωματείου ‘Κοινό των Μαγνήτων’ θα εμφανιστούν 2 καλλιτέχνιδες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, η Rhiannon Morgan με χοροθεατρική παράσταση σύγχρονου χορού συνοδεία ακορντεόν, και η Κλειώ Καράμπελια που με τους ήχους της άρπας θα συντροφεύσει όσους επισκεφτούν την Παρασκευή 21 Ιουνίου την 21η έκθεση Βιβλίου στην παραλία του Βόλου.
Ιδιαίτερη αναφορά, οι υπαίθριες κατασκευές σε δημόσιο χώρο με θέμα τη Μουσική από τριτοετείς φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε επιμέλεια Μαρίας Βροντίση. Οι τοποθεσίες: Παραλία (Παπαστράτος), προαύλιο Αγ. Νικολάου και πλατεία Παλαιών θα υποδεχτούν τα διαδραστικά δημόσια εκθέματα – κατασκευές που έχουν ξεχωριστή λειτουργία και εμφάνιση. Οι τρεις παρεμβάσεις (Μουσικό Πάτωμα,Το Σπίτι των Κρουστών, Ήλιος & Φως) έχουν μελετηθεί και υλοποιηθεί στα πλαίσια του μαθήματος ‘Αρχιτεκτονικές Κατασκευές’ και σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, εκεί όπου λαμβάνουν χώρα δρώμενα για τη Γιορτή της Μουσικής, προβλέπεται να γίνουν πόλος έλξης για όλο το κοινό.

Η Γιορτή της Μουσικής Βόλου σε αριθμούς
-Απο το 2007 κάθε χρόνο αδιάλλειπτα, 7 χρόνια διοργανώσεων
-Η μεγαλύτερη Γιορτή σε έκταση και παλμό μεταξύ 27 πόλεων στην Ελλάδα
-Πάνω από 250 σχήματα έχουν εμφανιστεί (εκ των οποίων οι μισοί καλεσμένοι εκτός Βόλου), σε 47 συναυλίες / εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε 16 διαφορετικά σημεία της πόλης.
-Περίπου 400 αιτήσεις για συμμετοχή από όλα τα είδη μουσικής συνολικά (ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος κάθε χρόνο την Ανοιξη) και κάποιες παρθενικές εμφανίσεις σχημάτων
-4 συμμετοχές σχημάτων από το εξωτερικό και 8 ανταλλαγές καλλιτεχνών με άλλες πόλεις της Γιορτής στην Ελλάδα
– Σχεδόν 25000 κοινού συνολικά σε όλες τις δράσεις- κατ’εκτίμηση 3500 ο μέγιστος αριθμός ημερήσιων θεατών σε μια σκηνή (αυλή σταθμού ΟΣΕ 2010)
-8.400 φίλοι σε ιστούς δικτύωσης, πολλοί εκ των οποίων από άλλες πόλεις και χώρες
-32 εθελοντές , εκ των οποίων 4 συνοδοί που φιλοξένησαν καλλιτέχνες στο σπίτι τους
-Άπειρα email, δημοσιεύσεις και δελτία τύπου, 4 χιλιάδες αφίσες, 26 banners λάβαρα, 60 χιλιάδες τυπωμένα προγράμματα διανεμημένα μέσω της Θεσσαλίας και χέρι με χέρι.
-14 σημεία (εκ των οποίων ένα μεταφερόμενο) με συναυλίες και δρασεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων
-Οι περισσότερες δράσεις που έχουν λάβει χώρα ταυτόχρονα είναι πέντε και οι περισσότερες ώρες συνεχόμενης λειτουργίας μιας σκηνής είναι 11 ώρες, στο στενό Γραβιάς στο Μανιτού.
– Μέχρι στιγμής καμία ακύρωση εκδήλωσης.
– Όλες οι εκδηλώσεις αυτοχρηματοδοτούμενες , δωρεάν για το κοινό
-Μόλις 6 ετών ο πιο μικρός συμμετέχων (στο εργαστήρι κρουστών το 2010)
-Μια ομάδα συντονισμού, 4 τοπικοί φορείς/Αρχές, 5 θεσμικοί συνεργάτες και μη κερδοσκοπικά σωματεία, 3 ιδιωτες χορηγοί, 14 συνεργαζόμενοι χώροι εκδηλώσεων, 21 χορηγοί επικοινωνίας
-Μία Γιορτή, όλες οι ηλικίες, όλα τα είδη της μουσικής!

Highlights- Αξιομνημόνευτες στιγμές της Γιορτής

Read More


«Έτσι, για χάρη σου»


Read More


Δείτε το πρόγραμμα του 35ου River Party στο Νεστόριο Καστοριάς!!! Του πιο hot μουσικού party του καλοκαιρίου!


Read More


Σαράντα χρόνια έφηβος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Read More


Η Βάνα Μπάρμπα ετοιμάζει το δικό της… καμπαρέ!


Read More


«Πριν τα Μεσάνυχτα»: Χολυγουντιανή πρεμιέρα στην Ελλάδα της κρίσης!


Read More


Ίθαν Χοκ: Ο πρωταγωνιστής του "Πριν τα Μεσάνυχτα" αποθεώνει την Ελλάδα!


Read More


Στην Αθήνα σήμερα Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί


Read More


"Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι": Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν τελικά στην ταινία;


Read More


Στην κορυφή των αμερικανικών μπεστ σέλερ το «Inferno» του Dan Brown


Read More


Με Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί η πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου


Read More


Κυκλοφορεί το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη!


Read More