2

To Vagabond μετατρέπεται από ποδήλατο σε κούνια σε λιγότερο από ένα λεπτό


Read More


Ξέρω τι έκανες πέρυσι τέτοια μέρα στο FACEBOOK! Η νέα… νοσταλγική εφαρμογή που κάνει ΧΑΜΟ!


Read More


Πληρωμή μέσω… δακτυλικού αποτυπώματος (Βίντεο)


Read More


Έρχονται τα κοινόχρηστα φωτογραφικά άλμπουμ στο Facebook


Read More


Πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων στο Facebook


Read More


Απίστευτο! Συσκευή θα εντοπίζει τους ύποπτους στο πλήθος


Read More


Εννέα πράγματα για το Facebook που ίσως δεν ξέρεις


Read More


Αυτός είναι ο παλαιστίνιος που χάκαρε το προφίλ του Ζούκερμπεργκ!


Read More


Τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο Internet;


Read More


Οι καλύτερες φωτογραφίες με iPhone για το 2013


Read More


Παλαιστίνιος χάκαρε τη σελίδα του Ζούκερμπεργκ στο Facebook!


Read More


H Google κάνει ακόμα πιο προσωπική την αναζήτηση


Read More


Το Facebook εντείνει τη δυστυχία


Read More


Οι 13 κορυφαίοι hi-tech εγκληματίες





Μολονότι ο χώρος της τεχνολογίας έχει τη φήμη ότι ελκύει ντροπαλούς αλλά καλοσυνάτους νέους-σπασίκλες, τα τεράστια χρηματικά ποσά που εμπλέκονται δείχνουν ότι προσελκύονται σε αυτόν το χώρο και άνθρωποι με πιο σκοτεινές βλέψεις.
Υπάρχουν οι χάκερς, που σπάνε τους κωδικούς των συστημάτων είτε για πλάκα είτε για κέρδος. Υπάρχουν εκείνοι που διαρρέουν στοιχεία, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πρόσβασή τους σε απόρρητες πληροφορίες για να τις φέρουν στο φως της δημοσιότητας και φυσικά υπάρχουν και οι απατεώνες, οι άνθρωποι που πουλάνε κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

13. O Aaron Swartz που βοήθησε στη δημιουργία του RSS και του Reddit
Παρόλο που το “έγκλημα” για το οποίο κατηγορήθηκε ο Aaron Swartz ήταν ασαφές –«κατέβασε» πάρα πολλά ακαδημαϊκά αρχεία που ανήκαν σε έναν ερευνητή του Χάρβαρντ– οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν κάθε άλλο παρά ασήμαντες. Αν καταδικαζόταν, ο Swartz θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 35 ετών και κατόπιν θα ήταν τρία χρόνια υπό επιτήρηση, ενώ θα πλήρωνε κι ένα πρόστιμο που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο Swartz αυτοκτόνησε το Γενάρη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήρθε αντιμέτωπο με πολύ αυστηρή κριτική για την ιδιαίτερα επιθετική στάση που κράτησε απέναντι στον Swartz, μιας και ο κόσμος πίστευε ότι ήθελε μέσω εκείνου να παραδειγματίσει.

12. O Jeffrey Scott Hawn σκότωσε 32 βίσωνες που μπήκαν στην ιδιοκτησία του
Ο Jeffrey Scott Hawn, διευθύνων σύμβουλος του Attachmate Group του Τέξας, δήλωσε ένοχος για μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες και έναν σημαντικό αριθμό πράξεων βίας κατά των ζώων το 2008, αφότου προσέλαβε ανθρώπους να τον βοηθήσουν να σκοτώσει βίσωνες που περιπλανιόντουσαν στη γη του και ανήκαν στους γείτονες. Παρότι η τιμωρία της πράξης του Hawn επήλθε ετεροχρονισμένα, οι ειδήσεις ανέφεραν ότι ο δικαστής στη δίκη του τον καταδίκασε να υπηρετήσει δέκα μέρες στη φυλακή για την κατηγορία περί κακοποίησης ζώων, ενώ τον υποχρέωσε να καταβάλλει πρόστιμο 160.000 δολαρίων στους γείτονες, σε οργανώσεις του Κολοράντο για την προστασία των ζώων καθώς και την τοπική κυβέρνηση.

11. Ο Raymond Bitar ίδρυσε μια παράνομη εταιρεία διαδικτυακού πόκερ
Ο Raymond Bitar ήταν διευθύνων σύμβουλος της Full Tilt Poker, μιας εταιρίας πόκερ που δρούσε διαδικτυακά. Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαχέει τα παράνομα κέρδη της εταιρίας σε διάφορες εταιρίες-βιτρίνες που φαίνονταν νόμιμες. Το 2011, κατηγορήθηκε για παράνομο διαδικτυακό τζόγο και αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης μέχρι και 35 χρόνια. Όπως αναφέρθηκε στο Reuters, ο Bitar κατάφερε να μην εκτίσει καθόλου την ποινή του, αφότου δήλωσε την ενοχή του, εξαιτίας ενός σοβαρού καρδιακού προβλήματος, αλλά κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

10. O David Smith που δημιούργησε τον ιό Melissa
Ο David Smith ήταν εκείνος που έγραψε το περιβόητο ιό Melissa, έναν ιό που αναπαραγόταν μόνος του μέσω e-mail. Ο συγκεκριμένος ιός κατέρριψε τα συστήματα υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο και δημιούργησε ένα καινούργιο είδος κακόβουλου λογισμικού. Αυτό το λογισμικό κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα κενό στο Microsoft Outlook και μόλις έμπαινε σε έναν υπολογιστή, άνοιξε το Outlook και έστελνε αυτό το μέιλ σε άλλους παραλήπτες. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και παραδέχτηκε ότι προκάλεσε ζημιές 80 εκατομμυρίων δολαρίων, γι’ αυτό και καταδικάστηκε, εκτίοντας 20 μήνες στη φυλακή.

9. O John McAfee ήταν ύποπτος για τη δολοφονία του γείτονά του
Ο ιδρυτής της εταιρίας antivirus McAfee πέρασε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά το 2012, καθώς τον Απρίλιο η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του στη Μπελίζ και τον συνέλαβε με την κατηγορία της παρασκευής παράνομων ναρκωτικών και την κατοχή ενός παράνομου πυροβόλου όπλου, παρόλο που η επίσημη κυβέρνηση δεν τον κατηγόρησε ποτέ. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, η αστυνομία της Μπελίζ τον έχρισε ύποπτο για τη δολοφονία ενός γείτονά του, του Gregory Viant Faull κι εκείνος φοβούμενος ότι θα τον σκότωνε η αστυνομία, δραπέτευσε από τη χώρα. Τον επόμενο μήνα συνελήφθη στη Γουατεμάλα για παράνομη είσοδο στη χώρα κι έπειτα από αρκετές μέρες, όπου παρέμεινε σε ένα κέντρο κρατουμένων στη Γουατεμάλα, απελάθηκε στην Αμερική. Εξακολουθεί να είναι ύποπτος στη Μπελίζ, αλλά προς το παρόν δεν γίνεται κάποια κίνηση έκδοσής του εκεί.

8. Ο Hector Xavier Monsegur, ιδρυτής της LulzSec
Ο Hector Xavier Monsegur λέγεται ότι είναι ένας εκ των ιδρυτών της LulzSec, που είναι μια ομάδα ακτιβιστών χάκερ. Η LulzSec φέρεται να είναι υπεύθυνη για μια σειρά μεγάλων επιθέσεων, καθώς έκλεψε λογαριασμούς χρηστών από τη Sony Pictures το 2011 και «κατέβασε» την ιστοσελίδα της CIA. Επίσης δημοσίευσε κωδικούς από άλλους ιστότοπους που χάκαρε, προκαλώντας προβλήματα. Ο Monsegur συνελήφθη το Μάρτιο του 2012 και έγινε πληροφοριοδότης του FBI, βοηθώντας το συγκεκριμένο φορέα να συλλάβει ανθρώπους που είχαν σχέση με άλλες πρωτοβουλίες ακτιβιστών χάκερ, όπως οι Anonymous, LulzSec και AntiSec. Ομολόγησε για δώδεκα κατηγορίες και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 124 ετών.

7. Ο Marc Collins-Rector ιδρυτής της DEN

Read More


Τα «like» επηρεάζουν την ψυχολογία και την κοινή γνώμη


Read More


Προσοχή!! «Ροζ» μπλογκ ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook μαζί με διευθύνσεις και ονόματα


Read More


Το iPhone γίνεται ποντίκι για τον υπολογιστή


Read More


Tο Twitter αποκαλύπτει πόσο… ευτυχισμένοι είμαστε!


Read More


Εντοπίστε την αλλεργία σας μέσω… smartphone!


Read More


On This Day – Η νοσταλγική λειτουργία του Facebook που σου δείχνει τι έκανες πριν ένα χρόνο


Read More


Τι συμβαίνει στο διαδίκτυο σε μόλις ένα λεπτό!


Read More


Επικίνδυνο ναρκωτικό σε μορφή μουσικής τρελαίνει τον εγκέφαλο!


Read More


Τέλος τα μετρητά και οι κάρτες, στο μέλλον θα πληρώνουμε με το πρόσωπο μας!


Read More


ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ! Νέο smartphone διερμηνέας


Read More